Verantwoordelijk Gokken

Gokverslaving?

In dit artikel gaan we door de meest voorkomende gokproblemen en symptomen heen, en bespreken we wat je kunt doen om actie hier tegen te ondernemen en de juiste weg te vinden.

Veel leuke dingen komen met een risico op verslaving. Wijn, tabak, eten, winkelen – de lijst gaat maar door. Gokken is nog zo’n ding, en omdat het internet zelf erg verslavend kan zijn op zichzelf is online gokken een killer in dit gebied.

U weet waarschijnlijk zelf wel of u een verslavende karakter heeft, als je de neiging om dingen die je graag doet te overdrijven kun je vaak snel tot de conclusie komen dat je verslavingsgevoelig bent. Als je meer eet dan u zou mogen, als je wakker wordt na het shoppen en ziek veel spijt voelt, als wijnflessen lijken te komen in steeds kleinere maten, moet u waarschijnlijk aandacht beginnen te geven.

Wanneer is uw gokken een probleem?

Er zijn een aantal gedragingen die een gokverslaving kan onthullen. Lees de lijst en zie hoe veel bij uw beschrijving past.

Als je een aantal van deze punten herkent in uw gedrag dan kunt u een echt probleem hebben, en moet u direct hulp zoeken. Het is het beste om er eerlijk over te zijn.

Risicogedrag

Controleren hoeveel van deze gedragingen u herkent. U:

Besteed meer geld aan gokken dan u had gepland.
Bent gemakkelijk geïrriteerd als er iets u stoort tijdens het gokken.
Achtervolgt uw verliezen, in hoop op  het terug winnen van geld dat u verloren hebt.
Verliest uw gevoel voor een tijd en verblijft in het spel langer dan gepland.
Niet de waarheid aan mensen die dicht bij u staan durft te vertellen.
Niet kunt stoppen, maar blijven gokken tot het geld is verdwenen.
heeft een sterk geloof dat u grote winsten maakt.
Denk dat u verliest omdat u niet goed genoeg speelde.
Besteedt meer en meer tijd aan gokken en het denken over gokken.
Moet hogere bedrage spelen om dezelfde spanning te krijgen.
Besteedt meer aan gokken dan u laat weten aan vrienden.
Kiest gokken boven familie, vrienden of werk.
Ontkent en ziet de helft van het probleem niet.

Het ontwikkelen van een gokprobleem is geen actieve keuze.

Verslaving is een onderbewuste keuzen, onze will power is niet genoeg om te stoppen of om het te beseffen. Het alleen minder willen gokken of zo denken is niet genoeg. Er is professionele hulp bij nodig.

Alleen als u toegeeft dat er een probleem is, kunt u echt minderen, en/of stoppen met gokken. Althans, het begin tot dat maken. Probeer hardop tegen uzelf te zeggen. “Ik heb een gokprobleem.” Zie hoe u zich dan voelt.

Je bent niet de enige

Er zijn mensen die begrijpen waar u mee dealt en die mensen kunnen u daadwerkelijk helpen. Menselijke psychologie is wat het is – we werken allemaal op vrijwel dezelfde manier.

Bijvoorbeeld, je bent een favoriet in een groep van Gamblers, niet ver van de plaats waar je woont. Zorg er voor dat je hen niet meer vaak spreekt. En pak de telefoon, voor een korte babbel. Inplaats van daar heen te gaan. Daarnaast zoek je een groep waar mensen over hun problemen met verslaving  spreken. En voeg u zelf toe, en beschrijf wat er in uw leven aan de hand is. Het kunt uw leven veranderen.

Casino’s en poker rooms op het internet geven u vaak uitgavenlimieten en zo kunt u verantwoordelijker gokken. U kunt de sites vertellen om uw account te blokkeren om te voorkomen dat u in de verleiding komt, of in een moment van zwakte toch gaat gokken.

Wij hopen dat dit artikel iets voor u kan betekenen, mocht u met zo’n probleem rond lopen. In elk geval kunt u ons een email sturen met enige vragen of verwijzingen naar professionals.

Hartelijke groet,

Het MrLive Team

Speel Nu